Вход | Регистрация

Кой подклажда Украйна?

Кой подклажда Украйна?

Предположение, че задкулисна роля на Русия е причина за увеличаване на напрежението в Източна Украйна, изказа говорител на германското външно министерство, съобщи БНР.

Имаме множество източници, които предполагат, че Русия може би играе роля в сблъсъците, заявил говорителят на правителствена пресконференция.

Независимо от тази позиция по кризата друг правителствен говорител заявил, че външните министри от Европейския съюз, които се срещат днес в Люксембург, ще обсъдят дали напрежението в Източна Украйна оправдава въвеждането на по-строга "трета фаза" в икономическите санкции срещу Русия.

1251910


Междувременно руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Русия няма интерес да дестабилизира Украйна, информира ИТАР-ТАСС.

По думите му намесата във вътрешните работи на Украйна противоречи на нашите интереси. Там няма наши агенти. Затова отново потвърждавам, че не е в интерес на Русия да дестабилизира ситуацията в Украйна. В интерес на Русия е Украйна да бъде единна и в Украйна всички без изключение - национални етнически групи, без изключение на региони, да се чувстват в собствената си страна, каза руският първи дипломат на пресконференция в Москва.

Лавров също обвини западните държави в лицемерие относно кризата в Украйна.

Насилието на майдана, което завърши с десетки смъртни случаи, беше наричано демокрация, докато мирните протести, които се провеждат в югоизточна Украйна, се наричат тероризъм. Лицемерието преминава всякакви граници, каза Лавров.

1251913

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар