Вход | Регистрация

Стефко Бурджиев инспектира пътища, корита на реки и сгради в две села

Областният управител обсъди конкретни мерки за решаване на част от проблемите в района на Копривец и Дряновец

Стефко Бурджиев инспектира пътища, корита на реки и сгради в две села
Областна администрация-Русе

Опасен участък от пътя, преминаващ през Копривец, огледа областният управител на Русе Стефко Бурджиев. Заедно с кмета на селото Емил Георгиев той инспектира завой с печална слава, на който само през последните 12 години са загинали 8 човека. Двамата обсъдиха възможността за поставяне на крайпътни мантинели, за да се ограничат инцидентите и да се предотврати унищожаването на частна собственост на жителите на Копривец от тежки камиони, които използват участъка за маневриране през зимата.

Стефко Бурджиев и Емил Георгиев посетиха и започнатата, но неизградена дренажна система, намираща се в близост до главния път, минаващ през селото. Въпреки многобройните сигнали, подадени от местната управа през годините, средства и воля за доизграждането на съоръжението все още не са отпуснати.

В резултат на посещението си в Копривец Бурджиев разпореди да се търсят варианти поставянето на предпазни мантинели да бъде включено в областната стратегия за подобряване безопасността на движението по пътищата в региона. Той категорично заяви, че ще предприеме необходимите мерки съобразно правомощията си, за да бъдат решени проблемите с опасните участъци от централния път.

Областният управител използва визитата си в Копривец, за да посети и близкото село Дряновец. Там Стефко Бурджиев и кметът Тихомир Йорданов извършиха инспекция на коритото на местната река Шипа с оглед на очакваното силно снеготопене. Двамата бяха единодушни, че то се нуждае от почистване и укрепване.

Огледани бяха също сградата на кметството и тази, в която се събират младите хора от селото. И в тези случаи бе констатирана нуждата от ремонтни дейности, за да не застрашават двете постройки живота и здравето на посетителите си. Стефко Бурджиев информира кмета на Дряновец за възможностите за финансиране на реновации, свързани с възстановяване на щети от природни бедствия и обеща да окаже подкрепа за получаването на средства за селото.


_____________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Областна администрация-Русе
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар