Вход | Регистрация

„Етноритми без граница“ събра различни етноси

„Етноритми без граница“ събра различни етноси
Областна администрация - Русе

Танцови и певчески състави от читалища и училища от населени места на територията на цялата Русенска област - Русе, Бъзовец, Обретеник, Кошарна, Щръклево, Полско Косово и др. се включиха във Фестивала "Етноритми без граница".

Събитието се проведе в Пленарна зала на Общината в рамките на програмата на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз и е посветено на 8 април – обявен от ООН и ЕС за Международен ден на ромите по предложение на международната организация "Романо Юнион”.

Фестивалът започна с изложба на рисунки на тема "Цветовете на етноприятелството” във фоайето пред Пленарна зала, където можеха да се видят творбите на деца от различни възрастови групи.

872042

Заместник-кметът на община Русе Свилен Иванов откри експозицията, а заместник-областните управители Андриан Райков и Веско Маринов имаха връчиха награди на победителите в конкурсите за най-добра рисунка и най-добро есе на тема толерантността и равенството. За всяко дете бяха подготвени грамоти, а победителите бяха отличени и с книжки.

872048

Сред официалните лица на фестивала бяха областният управител на Русе Стефко Бурджиев, представители на Общината, членове на Областния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси и др.

872044

Амбицията на организаторите на фестивала е да го превърнат в ежегодно събитие.


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар