Вход | Регистрация

"Игра с огъня" на Христо Христов

"Игра с огъня" на Христо Христов

Изложба с провокативното име "Игра с огъня" е подредена в Клуб "Таралеж" на Самоводската чаршия във Велико Търново.

Неин автор е художникът Христо Христов, който определя себе си като оптимист, човек от гората, благодарен на Природата, че го е дарила със сетива, с които да се радва на нейните красоти. Умерен анархист.

1221779

"Изложбата е посветена на моята приятелка Ани, тя е Огънят в живота ми..., а аз винаги съм се чувствал близо до водата, така че "играта" е неизменно приятна и градивна.", споделя Христо. Допълва, че пинимализмът и експресионизмът това са понятия, които генерират огромна доза свобода в творческия процес.

1221781

Младият творец обича да е сред природата, с близките хора, да споделят живота, който сам по себе си е смисълът, между началото и края.

Сигурен е, че интересът му към изобразителното изкуство е надсъзнателно заложен, защото няма конкретни спомени за неговата поява.

1221777

Според Христо, за да се прави добро изкуство, човек трябва да има дълбоки познания в приложната сфера, най малкото заради технологичното богатство, което притежава тя.

1221780

Христо Христов е роден в Плевен, но живее в троянското село Орешак. Завършва магистърска степен по Изящни Изкуства - Графика във Факултет по изобразително изкуство на ВТУ "Св. св. Кирил и Методий”. От 2009 г. е член на СБХ Велико Търново.

Творческата му биография включва една самостоятелна и двадесет и четири колективни изяви. Участва в редица пленери от местен и международен характер, където си служи с изразните средства на живописта, рисунката, инсталацията и пърформанса. Подчертаният му професионален интерес към изящната графика и рисунката е представен с редовни участия в биеналета от България и чужбина. През 2012 г. печели наградата за млад автор в Пролетната изложба на СБХ Велико Търново.





Докладвай за нередност в статията
Добави коментар