Вход | Регистрация

"Не се предавай" за децата на ВЕСЕЛ

"Не се предавай" за децата на ВЕСЕЛ
Театър ВЕСЕЛ

Куклен театър ВЕСЕЛ - Велико Търново ще представи своя последен спектакъл за сезона.

За край на своите представления, директорът Веселин Василев е избрал едно от любимите заглавия - "Не се предавай!"

Драматизацията и постановката са на Маргарита Маринова, а режисурата и музикалното оформление са в ръцете на Веселин Василев. Стефка Кювлиева е автор на куклите и маските в спектакъла, а за звуковото озвучение се е погрижил Петър Атанасчев.

Интерактивното шоу "Не се предавай!" е с участието на Василев.

За първи път спектакълът става част от репертоара на ТЕАТЪР ВЕСЕЛ през 1998 година, когато е и първата премиера на Куклен театър ВЕСЕЛ. През 2007 година театърът гостува на Деветия Национален фестивал на детската книга в Сливен, изигравайки "Не се предавай!" пред малките зрители там.

Куклен театър ВЕСЕЛ е с номинации за най-добър режисьор, най-добър актьор, най-добра актриса. Театърът е печелил награди за най-добър оригинален спектакъл в Прага, Шанхай, Кишинев и награди за актьорски дует в Ямбол и Москва. В Букурещ получава отличие за промотиране на куклен спектакъл, а в Галац - приз за разпространение на универсални културни ценности.

Малките почитатели на кукления театър вече знаят, че поредната събота е тяхна. Спектакълът е на 28 юни, от 11:00 часа, в читалище "Искра" във Велико Търново. 

Следете ни и във фейсбук - www.facebook.com/sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар