Вход | Регистрация

Отново Андерсен на сцената на ВЕСЕЛ

Отново Андерсен на сцената на ВЕСЕЛ

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 14 юни от 11:00 ч. в читалище "Искра” във Велико Търново, ще гостува "Грозното патенце ” –  един от култовите спектакли на Държавен куклен театър - Русе.

Представлението е от няколко сезона в репертоара на театъра и е изключително популярно и търсено. Прецизната драматизация и режисура на Росица Миновска-Деведжиева и изящната сценографска работа на Свила Величкова са гаранция за добрия театрален продукт – достойно защитен от актьорите Теменуга Хараланова, Румяна Джамбазова и Тодор Сараджалиев.

Когато се излюпва, Грозното патенце е различно от останалите патенца в селото и затова е отхвърлено от всички. Заради подигравките и ударите е принудено да замине и да заживее само. Това продължава до деня, в който се осмелява да се приближи до лебедите и открива, че те вече не го гонят... То самото се е превърнало в прекрасен лебед!

"Грозното патенце" е приказка от Ханс Кристиан Андерсен, написана през юли 1842, след неуспеха на театралната му постановка "Птицата на крушовото дърво”, която била освиркана на премиерата ѝ. В сюжета на "Грозното патенце” Андерсен използва основните периоди от собствения си живот.

"Грозното патенце" е поредният спектакъл на ДКТ - Русе, поканен за участие в съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ. През театралната година русенските артисти представиха  и "Косе Босе", "Жабокът Цар", "Приказка за Ох". 

1302148



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар