Вход | Регистрация

Конкурс за рецитатори в Червен бряг

По темата „За него – Живота...“ ще рецитират в няколко възрастови групи

Народно читалище "Никола Й. Вапцаров 1908" съвместно с Община Червен бряг за пети пореден път организират конкурс за рецитатори по произведения на Никола Йонков Вапцаров, под надслов "За него – Живота...". Конкурсът ще се състои на 21 ноември 2013 в Ритуалната зала на читалището от 14:00 часа.

Желаещите да участват в конкурса трябва да попълня бланка-заявка и да я изпратят до 15 ноември до администрацията на НЧ ”Н. Й.Вапцаров 1908” – Червен бряг (ет. ІІ, ст. 2).

Участниците в конкурса ще могат да се представят индивидуално или в колектив. Индивидуално участниците ще бъдат разделени във възрастови групи от предучилищна до над 20-годишна възраст, като всеки рецитатор ще може да се представи с едно стихотворение на Никола Вапцаров. Колективните изпълнители ще разполагат с по 10 минути.

Всеки ще получи грамота за участие. Във всяка възрастова група ще бъде присъдена първа, втора и трета награда. Оценките на журито ще се основават върху степента на наизустеност на поетичната творба, интерпретация, артистичност, добра дикция и контакт с публиката.

За повече информация - тел: 0659 9 20 73, 0878 792073; e-mail: [email protected]

<< Sever.bg във Facebook >>



Община Червен бряг
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар