Вход | Регистрация

Безсъние мъчи русенските мечки

Според природозащитни причината за това са лошите условия, в които живеят

Безсъние мъчи русенските мечки
Снимка: Булфото
Още по темата
Повече за:

Когато хората не могат да спят вечер, причините са поне две - или има пълнолуние, или проблеми тормозят ума.

Но когато мечките отказват да практикуват традиционната си сладка няколкомесечна дрямка през зимата, това си е бедствие. 

Така е и с русенските мечки Бойка и Станди.  Тази зима те не заспаха зимен сън. Според природозащитни причината за това са лошите условия, в които живеят.

Бойка и Станди са брат и сестра. Преди 3 години Бойка пострада в тясната си клетка, докато се катери. В Белица и бе направена изключително сложна операция. Лошото е, че така продължават да живеят и до днес – на тясно, без условия, информира НОВА ТВ.

Общината в Русе полага грижи за двете мечки, но проблема е, че земята на зоокъта е държавна собственост и не може да се строи. Проект за нов зоокът с трева и достатъчно пространство за животните имало още от преди 5 години. Но не може да бъде реализиран, докато територията не влезе във владение на местната администрация.

В част от коментари русенци посочват, че мечките не спят, защото нямат подходящи хралупи.

От РИОСВ са направили предписание двете мечки да бъдат преместени в друг зоокът. От инспекцията са категорични, че условията са неподходящи за нормалното съществуване на двете мечки.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар