Вход | Регистрация

Латвийска кухня готвиха в Русе

За вкусотиите се бе погрижил доброволецът Янис от бившата съветска република

Латвийска кухня готвиха в Русе
Снимка: Община Русе

Традиционна латвийска кухня опитаха вчера гостите на Младежки дом в Русе. Поводът бе Празника на независимостта на Латвия – 18 ноември.

За вкусотиите се бе погрижил доброволецът Янис от бившата съветска република. Той представи интересни факти и ястия от родината си. Присъстващите имаха възможност да опитат традиционни латвийска лятна супа, хапки от сьомга с копър и лук, хапки от латвийски черен хляб и шпроти в масло.

Янис беше приготвил и пелмени със свинско месо, пирожки с пушено свинско и лук, и сив грах. Напитките на вечерта включваха латвийска водка от боровинки, сок от бреза, кисел и "Квас” – безалкохолна напитка с вкус на бира. Имаше и много латвийски бонбони.

Вечерта започна с кратък филм, представящ кадри от Латвия и викторина, с която младежът провери какво знае публиката за родната му страна. За позналите имаше награди - CD диск с латвийска музика.   

Вечерта посветена на Латвийския ден на независимостта се проведе по проект на Общински младежки дом - Русе "ЕДС Зона”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Програма "Младежта в действие” към Национален център "Европейски младежки програми и инициативи”.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар