Вход | Регистрация

Заловиха трима телефонни измамници

Заловиха трима телефонни измамници
Снимка: iNews

Служители на ОДМВР – В. Търново задържаха трима в момент на извършване на телефонна измама, съвместно със служители на РУП – Г. Оряховица и Свищов.

Специализираната полицейска операция се е провела до язовир, в землището на свищовското село Морава. В момента на провеждане на телефонни разговори с потърпевшите са задържани 33-годишният А. Н., криминално проявен и осъждан за кражби и измами, 36-годишният Н. В., криминално проявен и осъждан за кражби и 28-годишният Я. Н., криминално проявен и осъждан за измами, и тримата от град Левски.

В хода на проведените действия по разследването е установено, че на 29 октомври тази година тримата са въвели в заблуждение 47-годишна жена от София, като й обяснили, че дъщеря й се нуждае от операция, за която трябва да се заплати сумата от 9 000 лв. Малко по-късно в дома на потърпевшата е бил изпратен непознат за нея мъж, на когото тя предала сумата от 800 лв. По случая е образувано досъдебно производство.

От проведените допълнителни процесуално следствени действия и претърсвания в жилищата на тримата са установени и иззети 16 мобилни телефона и 11 СИМ карти.

Групата е задържани за срок до 24 часа по ЗМВР и в последствие е предадена на служители на 06 РУП при СДВР за продължаване на разследващите действия. Работата по документиране на цялостната им престъпна дейност продължава.

 

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар