Вход | Регистрация

С нов кабинет отбелязаха патронния празник на ВТУ

Специални гости, студенти и преподаватели присъстваха на честването на празника на "Св. св. Кирил и Методий"

С нов кабинет отбелязаха патронния празник на ВТУ
Снимка: Север.бг

Патронния си празник чества днес Великотърновският университет "Св. св. Кирил и Методий"

По този повод ректорът проф. Пламен Легкоступ и извънредният и пълномощен посланик на Япония у нас Макото Ито откриха новия специализиран кабинет по японска култура. Този език се преподава в университета от 1993 г., като за момента е изучаван от около 60 студенти.

Кабинетът е създаден, за да улесни обучението им. Вложената сума от около 11 000 евро за компютърна техниа е спечелена по Програма за безвъзмездно субсидиране на местните проекти на японското правителство. Със създаването на този кабинет се цели провокирането на интерес у още нови и бъдещи студенти на Великотърновския университет, готови за предизвикателството да изучат японския език и култура.

Честването на патронния празник на университета продължи с връчването на почетни плакети и грамоти за съпричастност, подкрепа и активно участие в живота на висшето заведение. С такива бяха удостоени вицепремиерът  Цветан Цветанов, който бе специален гост на церемонията, първият дипломат на Япония Негово Превъзходителство Макото Ито, директорът на Института за генетични изследвания в Москва проф. Вадим Поспелов, ректорът на Тверския държавен университет проф. Андрей Белоцерковский, проф. Патрик Льокак.

С празничен концерт на Академичния хор под диригенството на маестро Петко Касабов приключи честването на празника.

 

_______________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Източник: Радио Велико Търново
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар