Вход | Регистрация

"Детство за всички" разкрива центрове от смесен тип

Проект за деинституционализация на децата с увреждания се изпълнява в Габровско

"Детство за всички" разкрива центрове от смесен тип
Снимка: Thinkstock/Guliver

Съгласно проект за деинституционализация на децата с увреждания - "Детство за всички" и Националната карта на резидентните и съпътстващи услуги в община Габрово и община Севлиево се планира изграждането и разкриването на четири социални услуги от резидентен тип, съобщават от Агенция социално подпомагане в Габрово.

В габровските квартали "Борово" и "Трендафила" ще бъдат разкрити два Центъра за настаняване от семеен тип. Средствата по проекта ще подсигурят цялостното обзавеждане и оборудване на сградите. Предвижда се социалната услуга да осигури домашна атмосфера и условия за живот, близки до семейните.

Проектът ще обезпечи финансово социалната услуга за първите 12 месеца от нейното предоставяне, след което тя ще се финансира като делегирана държавна дейност.

На територията на община Севлиево се изградиха Център за настаняване от семеен тип, с капацитет 12+2 места и Защитено жилище с капацитет от 8 места. След приключване на проектното финансиране Общината ще кандидатства за държавно финансиране.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Развитие на човешки ресурси”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар