Вход | Регистрация

20 влака спряха в Северна България

Предупредителната стачка от днес - безсрочна от утре, ако няма споразумения

20 влака спряха в Северна България

Движението на 20 влака в Северна България бе спряно в предупредителна едночасова стачка днес от 10.00 до 11.00 ч. На всички гари в Плевен, Левски, Русе и Варна стотици граждани са подкрепили стачкуващите железничари.

Вчера представители на синдикатите са се срещнали с ръководствата на двете компании ДП "НКЖИ" и БДЖ, но до консенсус не се е стигнало. Синдикалистите не са се съгласили с предложения план за съкращения. По думите на председателя на Регионалния синдикат на железничарите Дечко Гърков, не са изпълнени основни клаузи от КТД, които вече са подписани от ръководството.

Днес от 15.00 часа ще се проведе поредна среща с преставители на двете компании. Ако ясните и точни искания на железничарите бъдат приети, обявената от утре безсрочна стачка няма да започне. В противен случай стачните действия ще продължат, като влаковете ще спрат движение от 08.00 до 16.00 ч.

Регионалният синдикален съвет на железничарите от Северна България представлява районите на Плевен,Русе, Варна и балканските линии до Кръстец.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар