Вход | Регистрация

Протест на железничарите в плевенско

Ако не получат исканията си, служителите на БДЖ ще преминат към безсрочни протести

Протест на железничарите в плевенско
Снимка: Булфото

Днес за един час всички товарни и пътнически влакове в страната ще спрат движение. Предупредителната стачка е заради предстоящите съкращения в БДЖ и Национална компания "Железопътна инфраструктура".

В област Плевен най-много композиции ще спрат на гара Левски - от 10.00 до 11.00 часа там ще бъдат и ускореният влак Варна - София, както и влаковете Черквица - Свищов, Троян - Плевен и Левски - Ловеч. Макар че в този час няма пристигащи или заминаващи композиции от гара Плевен, служителите все пак ще излязат да протестират на перона, уточни Петър Фердинандов, председател на стачния комитет на железничарите за Северна България и ръководител движение на гара Плевен.

Той каза още, че има недостиг на кадри и на не особено привлекателните места се назначават пенсионирани служители на железници и за труда си получават минимална заплата. Скоро бяха закрити три гари в плевенски регион - Каменец, Милковица и Ловеч - север, закрити са два прелеза и същото предстои за трети - този при Гривица.

Ако синдикатите не успеят да постигнат споразумение с ръководството на БДЖ - още утре служителите ще преминат към безсрочни ефективни стачни действия и спиране на движението на пътническите и товарни влакове от 08.00 до 16.00 часа.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар