Вход | Регистрация

Вложителите от КТБ не се тълпят пред 9-те банки за парите си

Вложителите от КТБ не се тълпят пред 9-те банки за парите си
КТБ

От днес започна изплащането на гарантираните суми на вложители в Корпоративна търговска банка. 9 са избраните банки, които ще предоставят парите на бившите клиенти на фалиралата КТБ, като срокът на получаването е 5 години.

Въведено е разпределение на вложителите според  последната цифра на ЕГН за физическите лица и последната цифра на ЕИК или БУЛСТАТ за юридическите лица. 

На сайта на Фонда за гарантиране на влоговете в банките /ФГВБ/, както и в обслужващата банка има информация кой в кои клонове може да изтегли парите си – ДСК, Първа инвестиционна банка, Райфанзенбанк, Пощенска банка, Уникредит Булбанк, Алианц банк, Обединена българска банка, Юробанк България и Сибанк.

По-рано днес опашка от хора се струпа пред централната сграда на КТБ в София, защото са били върнати от някоя от изброените банки заради несъответствие на личните данни.

Във всички градове на страната е спокойно и няма струпвания на желаещи да изтеглят средствата си към момента.

Някои подробности за вложителите:

При разпореждане със сумите вложителите следва да имат предвид унифицираната тарифа за таксите за обслужване на вложителите на КТБ, която ще могат да намерят на уебсайта на ФГВБ в секцията за изплащане на влоговете в КТБ, съобщават от Банка ДСК.

Лице, което претендира, че притежава гарантиран влог в КТБ, но не фигурира в списъка за изплащане от обслужващата банка или оспорва данни от него, може да предяви писмените си възражения в срок до една година от началния ден на изплащане на гарантираните размери по влоговете, подкрепени с доказателства за правата му пред квесторите на КТБ, които се произнасят по възраженията в 7-дневен срок от получаването им.

Безкасово ще се разпореждат със средствата си всички клиенти на УниКредит Булбанк, които имат вложения в КТБ, съобщават от банката.

Всички депозити във всички девет банки ще бъдат изплащане в левове. Тези, които са били открити в чуждестранна валута, ще бъдат изплатени по фиксинга на БНБ в началния ден на изплащането.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар