Вход | Регистрация

Комисия ще проверява автобусна фирма в Плевен

Комисия ще проверява автобусна фирма в Плевен
Снимка: Булфото

Автобусна фирма ще бъде подложена на проверка, заради бързо повишение на абонаментните карти. След подаване на сигнал от граждани от плевенската управа, назначиха комисия, съставена от представители на Инспектората на Община Плевен и от Комисията за защита правата на потребителите, чиято задача ще бъде да провери автобусната фирма, обслужваща линията Плевен-Гривица.

Причината е за одита е, бързото и чувствително увеличение на цената на абонаментните карти за хора над 65 години. Според гражданите, сигнализирали за случая, до февруари 2012г. стойността на абонаментната карта по линията е била 15 лева. Тогава обаче, обслужващата фирма е била друга, след нейната смяна стойността на картата се е повишила до 20 лева, а от 1 юни вече е 28 лева, което говори за почти 100% поскъпване.

При постъпилото запитване по случая на последната сесия на Общинския съвет, кметът на Плевен, проф.д-р Димитър Стойков, заяви, че запитване за увеличение цената на картите не е постъпвали и веднага ще назначи комисия, която да се занимае със случая. 

 

 

__________________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Източник: infoPleven
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар