Вход | Регистрация

Минималната пенсия с увеличение от 9 лв.

От 1 юни минимлната пенсия става 145 лв.

Минималната пенсия с увеличение от 9 лв.
Снимка: sxc.hu

Минималната пенсия у нас става 145 лв. от 1 юни, съобщават от Националния осигурителен институт (НОИ). Около 736 хил. пенсионери ще получават с близо 10 лв. повече по данни на НОИ.

Промяна в пенсионното възнаграждение ще имат и тези, които попадат между стария и новия минимален праг на пенсионните плащания. Те ще получават размера на минималната пенсия след увеличението и от 1 юни.

Тук влизат получаващите лична пенсия за осигурителен стаж и възраст по чл. 68, ал.3 от КСО (с непълен осигурителен стаж), получаващите лична пенсия за инвалидност поради трудова злополука и професионална болест, както и тези, които получават пенсия за инвалидност поради общо заболяване. На всички тях ще бъде направено преизчисление на сумите, които трябва да получават за пенсия.

От следващата година правителството ще вдига пенсиите по специална формула, каза преди време вицепремиерът Симеон Дянков. Увеличението ще става с индекс, представляващ половината от инфлацията за предходната година и половината от ръста на производителността на труда.


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Източник: inews.bg
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар