Вход | Регистрация

Няма да закрият кухните в детските градини в Ловеч

Няма да закрият кухните в детските градини в Ловеч
Фейсбук/ Ловеч

Храната в детските градини в Ловеч ще продължава да се приготвя в детските градини, които няма да преминат на кетърингово хранене. Това заяви кметът на Ловеч Минчо Казанджиев, след като родители внесоха в общинската администрация подписка, с която се обявяват против закриването на кухните към детските заведения.

Предложението за въвеждане на новия начин на хранене на децата бе дадено от директорите на детски градини, без да се уведомят родителите и да се търси тяхното мнение. Един от основните мотиви на директорите да поискат кетъринговото хранене бе недостигът на средства и качеството на получаваните хранителни продукти от фирмите доставчици. 

След внесените подписи, Казанджиев се е срещнал с родители в повечето детски градини и били откроени плюсовете и минусите на двата начина на хранене. Той бе препоръчал на директорите сами да определят начина на хранене на децата, след като вземат предвид мнението на родителите.

След анкета, на която родителите заявили своята позиция, всички директори на детски градини са изпратили писма до общинската администрация, в които посочват, че храната ще продължи да се приготвя в кухните на детските заведения.

В община Ловеч функционират седем целодневни детски градини и две обединени детски заведения, в които се отглеждат и възпитават 1183 деца в 49 групи.

Предстои да се направи обществена поръчка за доставката на хранителни продукти, която трябва да се подготви от Общината, тъй като част от директорките са отказали сами да организират процедурата.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар