Вход | Регистрация

Обезопасяват обръщалото в кв."Света гора" и подобряват движението по ул."Йоновка"

Днес заседава бщинската комисия по организация на движението, транспорт и паркиране

Обезопасяват обръщалото в кв."Света гора" и подобряват движението по ул."Йоновка"

Подобряване на сигурността на определени места и по-ефективно планиране на трафика във В.Търново бяха темите на днешно заседание на Общинската комисия по организация на движението, транспорт и паркиране.

Зам.-кметът проф. Георги Камарашев свика заседанието, след като беше сезиран с предложения и въпроси от граждани от различни квартали. В сградата на Общината се събраха общински съветници, представители на Районното управление на МВР и на Регионална дирекция "Автомобилна администрация” във Велико Търново, както и граждани.

Подобряване на безопасността на движението в района на автобусното обръщало в квартал "Света гора” бе сред основните въпроси. Край крайната спирка на градските линии с номера 4, 13, 30 и 70 няма достатъчна видимост, поради което трябва да се подобри организацията на трафика. Общинската комисия има срок да набележи конкретни действия до следващото заседание, което е насрочено за 12 януари.

Второто предложение бе представено от общинския съветник Гергана Трифонова относно подобряване на организацията на движението и безопасността на пешеходците по ул. "Йоновка”, в района на ОУ "Бачо Киро”.

Проект за въвеждане на еднопосочно движение в двете части на ул. "Димитър Буйнозов”, което да облекчи трафика към и от квартал "Картала”, също ще бъде представен на 12 януари.

Създаването и приемането от Общинския съвет на Наредба за управление на общинските пътища също беше разисквано. По предложение на проф. Георги Камарашев ще започне процедура по изготвянето на подзаконовия нормативен акт, като вече има създадени варианти.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар