Вход | Регистрация

Обмислят движението на трафика към и от кв."Картала", както и около ЦДГ"Соня"

Започна изготвянето на Наредба за общинските пътища

Обмислят движението на трафика към и от кв."Картала", както и около ЦДГ"Соня"

Нова организация на движението ще бъде въведена на ул."Димитър Буйнозов" в кв."Картала" и около ЦДГ "Соня” във В.Търново. Това ще стане след експертно становище на Специализирана комисия от представилите на Общината, сектор "Пътна полиция” и РД "Автомобилна администрация” в рамките на месец, стана ясно на днешно заседание на Общинската комисия за организация на движението, транспорт и паркиране.

В ход е изготвянето на Наредба за общинските пътища, а днес комисията по транспорта прие примерен проект на подзаконовия нормативен акт. Заседанието бе свикано със заповед на кмета на Велико Търново Даниел Панов и бе ръководено от заместник-кмета проф. Георги Камарашев.

Беше обсъдена идеята трафикът към квартал "Картала” да се движи по южната част на ул."Д.Буйнозов", минаваща под базата на "Пътна полиция”, а излизането от квартала да става по новоизградената северна част на улицата. Предстои обсъждане на възможността за промяна на маршрутите на автобусните линии, като за вход към квартал "Картала” се предвижда да се използва настоящото трасе по ул. "П. Яворов”, а за изход - северната част на ул. "Димитър Буйнозов”. На място ще бъде преценена нуждата от нови автобусни спирки.

Компетентните органи ще изготвят становище за облекчаване на трафика около ЦДГ "Соня", с което да се освободи и място за паркиране. Има идея а се обособят паркинг места по ул. "Арх. Г. Козарев”, в района на IV корпус на Великотърновския университет "Св.св. Кирил и Методий”.

Комисията излезе с решение за автобусното обръщало в кв. "Света гора" - няма да бъде преместено, както искат живущите в квартала, защото би било нецелесъобразно и ще затруднява трафика в района на затворническото общежитие и частен хотелски комплекс. Ще бъдат поставени допълнителни пътни знаци, които да указват за наличието на автобусно обръщало.

Улица "Йоновка” ще остане двупосочна, беше решено на заседанието. Всеки ден полицейски екипи следят за безопасността на пресичащите ученици и родители в района на ОУ "Бачо Киро”. Ще бъде засилен контролът спрямо нарушенията при паркирането.

Следващото заседание на комисията ще се проведе на 16 февруари.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар