Вход | Регистрация

Орлин Павлов и Поли Генова ще посрещнат Нова година в Русе

Те ще участват в празничния новогодишен концерт на 31 декември пред сградата на Общината

Орлин Павлов и Поли Генова ще посрещнат Нова година в Русе
Снимка: Община Русе

Община Русе обяви програмата си за коледните и новогодишни празници.

Празничната програма ще започне днес, с пристигането на Дядо Коледа, който ще запали светлинките на вече украсения смърч пред сградата на Доходното здание. От 17:30 започва концерта, който поставя началото на Коледно-новогодишния фестивал. Както повелява традицията ще участват изпълнители и състави от Общинския детски център за култура и изкуство. В концерта ще участва и атрактивната група "ВАКАЛИ".

Традиционното Коледно надиграване е друг акцент от празничната програма. То ще се проведе на 14 декември от 17:30 часа в зала "Дунав". В него ще се включат всички фолклорни състави на територията на община Русе. Тази година отново ще участват и фолклорни клубове от града. Ще има и състезателна част в три категории - за деца по двойки, фамилното надиграване и Мис и Мистър Танц.

На следващия ден стартира Филмовата Коледа, която ще представи оперите на Верди като част от програмата за Коледно-новогодишния фестивал. Събитието е посветено на 200 години от рождението на известния композитор и ще има две ленти с творби на Верди.

Първата е "Бал с маски" и ще се излъчи от 11:00 часа в Доходното здание. Втората - "Трубадур" е от 18:00 ч. Отново на 15 декември от 17:00 часа в зала "Европа" на Доходно здание ще се проведе хоров концерт на Хора на варненските момчета и младежи и на Детски-младежки хор " Св. Георги Победоносец" към Общински младежки дом в Русе.

На 16 декември от 18:00 часа в зала "Европа" ще се състои концерта на Детско-девически хор "Дунавски вълни".

Важна част от програмата за Коледните празници ще бъде и концерта на Биг Бенд Русе, с диригент Димчо Рубчев. Той ще се проведе на 17 декември от 18:00 часа в Доходното здание. Венцислав Благоев ще бъде тромпетист, а Марина Господинова ще е вокалиска.

Домакин на традиционното коледуване тази година ще бъде коледарската група от кв. "Средна кула". В него ще се включат и коледари от селата Николово и Тетово. Коледуването ще се състои на 21 декември от 12:00 часа, сборен пункт пред Доходното здание. От 11:00 часа същия ден ще бъде и коледният концерт – спектакъл "В очакване на Дядо Коледа" на общинския детски център за култура и изкуство.

Отново на 21 декември, от 18:00 ч., в Доходно здание Ruse Jazz Syndicate ще представят концерт с участието на Валди Тотев, Дими и Борислав Веженов.

В понеделник, 23 декември от 18:00 часа ще се проведе Коледна вечер за пиано, четири гласа и четири ръце. Вечерта ще се проведе в Клуба на дейците на културата. В нея ще се включат Искрена Павлова (сопран), Невена Кънева (сопран), Дилян Близнаков (тенор), Пламен Бейков (бас), Божена Петрова (пиано) и Наталия Радославова (пиано). Програмата на събитието включва изпълнения на любовни песни и валсове от Й.Брамс и популярни коледни песни.

Русенци ще посрещнат новата година с празничен концерт на 31 декември от 22:30 часа. Той ще бъде пред сградата на Общината. Изпълнители, които ще участват в мероприятието ще бъдат Орлин Павлов, Поли Генова и Трио ДиЛиДа. За празничното настроение ще допринесат и DJ BORCHE, и оркестърът и солистите на ФТТ "Найден Киров".

Всички събития от празничната програма са със свободен вход.

Изключение е само концертът на Русенската филхармония на 13 декември, от 19:00 ч., в Доходно здание. Билетите за него може да бъдат закупени на Държавната опера в Русе.

<< Sever.bg във Facebook >>



Източник: Община Русе
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар