Вход | Регистрация

Осем бъдещи приемни родители получиха удостоверения

Осем бъдещи приемни родители получиха удостоверения
Снимка: scx.hu

Осем кандидати за приемни родители получиха днес своите удостоверения за успешното си преминаване на базово обучение за доброволна приемна грижа и допълнителна квалификация за професионална приемна грижа.

Обучението е с продължителност от 36 часа, и е проведено от 9 до 13 юли, последвано от допълнителната квалификация за професионална приемна грижа: от 16 до 23 юли, включвайки общо 24 обучителни часа. 

Обучители са били екип по приемна грижа по утвърдена рамкова програма от Агенцията за социално подпомагане. Обучението е проведено в група, като кандидатите са решавали казуси и и са участвали в различни ролеви игри.

Поканата за  днешното тържествено връчване на удостоверенията беше уважена от представители на различни институции, ангажирани с изпълнението на проекта: Регионалния Директор на Регионална дирекция социално подпомагане – Габрово, Сдружение с идеална цел SOS – Детски селища България”, които са партньор на Община Габрово в реализирането на проекта; Екипът за управление на проекта и Екипът по приемна грижа; както и приемен родител с опит в предоставянето на тази социална услуга, които даде ценни напътствия на бъдещите приемни родители.


 

___________________________________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



rtv-gabrovo.com
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар