Вход | Регистрация

Пияни и дрогирани зад волана хванаха полицаи

Пияни и дрогирани зад волана хванаха полицаи
Снимка: sxc.hu

Криминално проявен, неправоспособен, употребил алкохол и наркотични вещества, водач опита да избяга и да осуети полицейска проверка.

Вчера около 3 ч. на кръстовище във Велико Търново униформени служители забелязали лек автомобил с неизправни светлини. Когато подали светлинен и звуков сигнал за спиране на возилото, водачът продължил движението си в посока разклона за с. Леденик.

Незабавно са предприети заградителни мероприятия, в резултат на които автомобилът е установен в промишлена зона на Дебелец. Водачът е 25-годишен В. С. от старата столица. В автомобила е пътувала и 25-годишна жена от Севлиево.

Водачът е изпробван за алкохол с техническо средство, апаратът е отчел 1.24 промила. Извършена му е и проба за употреба на упойващи вещества, отчетена е положителен резултат за канабис и амфетамин. В хода на проверката е установено, че 25-годишният великотърновец не притежава необходимото свидетелство за управление на МПС.

В. С. е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая в РУП – В. Търново е започнато бързо производство.



Още двама водачи, употребили алкохол, установиха служители на полицейските управления във В. Търново и Г. Оряховица. Тази нощ около 1:22 ч. в Лясковец е извършена проверка на лек автомобил, управляван от 34-годишният Н. М. от старата столица. В хода на проверката е установено, че водачът  е седнал зад волана с  1.23 промила алкохол. Същият е известен на полицията и осъждан.

Задържан е с полицейска мярка за 24 часа.

Вчера по обяд е извършена полицейска проверка на товарен автомобил, управляван от 47-годишният Р. Р. от с. Горна Липница. В хода на проверката е установено, че водачът е седнал зад волана с 0.84 промила алкохол. Същият е с влязла в сила присъда за същото деяние.

Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. По двата случая в съответните полицейски управления са образувани бързи производства.

<< Sever.bg във Facebook >> 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар