Вход | Регистрация

Ученическите раници по-леки с до 3 кг

Ученическите раници по-леки с до 3 кг
Снимка: Булфото

През изтеклата учебна година раниците на децата от началния курс олекнаха с 2-3 килограма. Повече от половината училища в страната намалиха теглото на ученическите чанти.

Общо 1486 школа снабдиха малчуганите с втори комплект учебници и шкафчета, където да се съхраняват книгите. Така се намалява товара, който учениците трябва да носят. Тези действия са част от кампанията "На училище без тежест".

"При отчитане на резултатите за олекотяване на ученическите раници може да се обобщи, че училищата в страната са проявили толерантност към здравето на децата и са допринесли за популяризиране на кампанията", коментираха експертите от образователното министерство.

1346 училища са осигурили втори комплект с учебни помагала, а 697 са оборудвали класните си стаи с шкафчета, където да стоят тежките учебници.

"На училище без тежест" стартира миналото лято по инициатива на сдружение "Настоящи и бъдещи майки" съвместно с просветното министрество. Децата не трябва да носят раници по-тежки от 10-15% от теглото им, това сочат здравните стандарти.

___________________________________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Източник: Русе24
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар