Вход | Регистрация
Плевен 21°C

В Червен бряг се борят с училищното насилие

В Червен бряг се борят с училищното насилие
Снимка: Булфото

Проект срещу насилието в училище ще се осъществи в ОУ "Хр. Смирненски” в Червен бряг. С тази инициатива Общината се включва в Националната програма ”Решаване проблемите на местната сигурност в партньорство”.

Вчера в Червен бряг се състоя среща между представители на партниращите си в проекта институции - РУП и Община Червен бряг, ОДМВР – Плевен, на Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, от Дирекция "Социално подпомагане”, отдел "Закрила на детето”, ОУ "Хр. Смирненски” и Центъра за обществена подкрепа.

Н срещата беше представен анализ от анкетно проучване в местното основно училище, проведено през месец май. Според половината анкетирани в училището има проблем с насилието. Като най-разпространени форми на насилие са посочени обидата, боят и заплахите.

Според анализа в случаи на насилие учителите и родителите биха се обърнали преди всичко към директора на училището, а учениците към родителите. Беше разработен план на действие по проблема, като се прие контролът и оценката от постигнатото да се извършва поетапно - през месец ноември, през март и при финализирането на проекта след една година.

___________________________________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 

 



Община Червен бряг
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар