Вход | Регистрация

Плевен 21°C

Дискусия за превенцията на трафика на хора

Дискусия за превенцията на трафика на хора
Снимка: Thinkstock/Guliver

Информационната кампания във Велико Търново, посветена на Европейския ден за борба с трафика на хора, ще завърши с инициативата "Дискусионно кафене".

В продължение на повече от месец Местната комисия за борба с трафика на хора и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община В. Търново организираха редица изяви с участието на ученици и студенти, като основната цел беше да се информират и обучават превантивно основните рискови групи.

Като заключителна част на кампанията днес, 3 ноември, от 13,30 часа в зала 30 на Младежкия дом ще се проведе "Дискусионно кафене", където основно ще се обсъждат теми, свързани с превенция на трафика на хора. Инициативата ще започне с открит урок по темата, който ще изнесат ученици-доброволци. Те ще запознаят всички присъстващи с опасностите от попадане в трафик, рисковите групи, както и начините за предпазване. След открития урок присъстващите по групи ще обсъждат и споделят опит и идеи, свързани с по-ефективна превенция на трафика на хора на местно ниво.

"Дискусионното кафене" е иновативен метод за генериране на идеи, при който за кратко време може да се обмени голямо количество знания, опит, идеи и различни гледни точки от участниците в него.

Поканени са доброволци към Местната комисия за борба с трафика на хора, деца и ръководители от ЦРДМ "Отвори очи", Ученически клуб на здравето "Живей!" към РЗИ, ученици от няколко училища във В. Търново, както и представители на организации и институции, имащи отношение към явлението "трафик на хора".

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар