Вход | Регистрация

Плевен 21°C

Биопроизводител е лидер на земеделците

Биопроизводител е лидер на земеделците
Снимка: Север.бг

Петранка Гагова от село Вързулица, Полскотръмбешко е областния лидер на ПП "Обединени земеделци" във Велико Търново. Възстановени са всичките 10 структури, т.е има представители от всички общини в региона. Близо 600 са вече и членовете на областната организация на партията, похвали се тя на нарочна среща в старата столица.

Петранка Гагова е биопроизводител, отглежда 80 дка с малини и овощна градината от 200 дка във Вързулица. Заради значителното засушаване тази години добивите са й паднали между 60-70 %. Въпреки това намира пазари за продукцията си, защото значително са се увеличили магазините за биохрани и продукти.

От години тя среща много и редица проблеми свързани със забавените екоплащания, с напояването, при подаването на документи и прочие. Скоро дори е отказала сума от 20 000 лева по мярка 214 "Агроекологични плащания", заради документни неуредици и утежнения.

"Няма изравняване на условията по отношения на зърнопроизводителите и това на производителите на зеленчуци и плодове. Но зърното не остава в България. Ние субсидираме външната част на проблема", изрази мнение тя.

Петранка Гагова бе представена официално като областен лидер на ПП "Обединени земеделци" във Велико Търново от Петя Ставрева, председател на политическата формация.

 

 

________________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар