Вход | Регистрация

Енерго-про и НЕК – разводът се отлага

Енерго-про и НЕК – разводът се отлага
Снимка: inews.bg

С ново предложение към Националната електрическа компания за уреждане на спора, застрашаващ лиценза на Енерго-про, излезе електроразпределителното дружество, съобщи БНР.

От ЕНЕРГО-ПРО са готови да възстановят на НЕК прихванатите суми от сметките за зелена енергия, ако държавната компания признае финансовите си задължения, породени от непълното компенсиране на разходите за изкупуване по преференциални цени от юли 2012-а до август 2013-а година.

Припомняме, че чуждият енергиен концесионер заяви, че ще съди България за умишлено причиняване на  загуби на дружеството чрез водената от нея регулаторна политика за цените на електроенергията. Процедурата вече е задействана в международния арбитражен съд към Световната банка във Вашингтон.

Днес изтича срокът, в който трите ЕРП-та - ЧЕЗ, ЕВН и "Енерго-про” да платят на държавната НЕК 348 млн. лева. Тези пари бяха прихванати от тях заради суми, които НЕК им дължи за изкупена зелена енергия. Те трябва да представят допълнителни становища по представените от НЕК нови доказателства по процедурата за отнемане на техните лицензи

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар