Вход | Регистрация

И администрацията в Елена ще се обучава в ефективност

Проектът е на стойност 77 хил. лева и е за 12 месеца

И администрацията в Елена ще се обучава в ефективност
Община Елена

108 служители на общинска администрация ще преминат обучения по проект "Общинска администрация Елена – компетентност и ефективност”.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Основната цел на проекта е да се повиши административния капацитет на общинските служители за по-ефективно и ефикасно изпълнение на професионалните задължения. Конкретните цели са насочени към подобряване на професионалната пригодност на общинските служители, както и към мотивацията им за качествено и ефективно изпълнение на професионалните задължения.

Служителите на общинска администрация ще се обучават по няколко теми: компютърни и информационни технологии, подготовка по английски език, обучения по ключови компетентности – ефективно взаимодействие на служителите в администрацията с хора от уязвими групи, лидерски умения и екипна ефективност, повишаване мотивацията на служителите и създаване на организационна принадлежност, както и обучения в Института по публична администрация.

Знанията, които служителите ще придобият по време на обучението, ще доведат до по-високо ниво на организация и повишена ефективност на общинските дейности, което ще подобри имиджа на общинското ръководство и повиши авторитета на общинската администрация.

Стойността на проекта е 76 960,88 лв. Продължителността му е 12 месеца. Проектът бе представен пред служителите от общинска администрация. Негов ръководител е Мария Симеонова, гл. експерт "Човешки ресурси” в Община Елена, счетоводител е финансовия контрольор Юлия Вараджакова, а координатор гл. специалист АОН Здравка Бъбрекова.

На срещата присъства и Татяна Чобанова от фирмата, ангажирана с информацията и публичността на проекта, която представи пред присъстващите Оперативна програма "Административен капацитет”.

<<Sever.bg във Facebook>>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар