Вход | Регистрация

Изненада! НДСВ се завръща в политиката, готви се за предсрочни избори

Изненада! НДСВ се завръща в политиката, готви се за предсрочни избори

Партия НДСВ се завръща в политиката и ще има готовност за участие в предсрочни парламентарни избори, обяви пред БНТ проф. Огнян Герджиков.

"Има силни лица, ще бъдат познати лица. Ще има и нови, има желаещи и да се записват", каза той.

По думите му през декември се е провел национален съвет на партията, а през януари ще има конгрес, на който "ще поемем курс отново в политиката".

Герджиков добави, че решението кой ще бъде председател на партията ще бъде взето през януари.

"Смятам, че има хора, които имат добро мнение за това, което направи НДСВ - напомням - основната заслуга за влизането ни в ЕС и в НАТО е на НДСВ. Времето, по което НДСВ беше на власт, беше много добро за България", добави Герджиков.

Партия НДСВ беше създадена през 2001 г., когато Симеон Сакскобургготски се върна в България и влезе в политиката. На парламентарните избори същата година партията спечели 120 депутатски мандата. Премиер стана Сакскобургготски, а НДСВ бе в коалиция с ДПС.

На изборите през 2005 г. НДСВ загуби много от подкрепата си, но след това влезе в управлението на Тройната коалиция, заедно с ДПС и БСП.

След парламентарния вот през 2009 г. НДСВ не успя да влезе в парламента. Формацията не участваше в трите парламентарни вота през 2021 г., както и в този от октомври тази година, пише Медиапул.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар