Вход | Регистрация

Край на АЕЦ "Белене"!

Край на АЕЦ "Белене"!
Снимка: iNews

Няма да се строи "АЕЦ Белене". Народното събрание прекрати днес проекта. Решението беше прието във връзка с проведения на 27-и януари референдум по въпроса за ядрената енергетика.

Депутатите подкрепиха и гласуваха проекта за решение на Иван Иванов от Синята коалиция за спиране на проекта за строителството на нова ядрена централа на площадка "Белене" и за окончателното му прекратяване. 

При голям скандал в пленарната зала заместник-председателят на Народното събрание Менда Стоянова прекъсна дебатите и обяви гласуване, без да се вслуша в призивите на народните представители отляво. В продължение на няколко минути несъгласните народни представители протестираха, като удряха с юмруци по банките.

С 33 гласа "за", 96 "против" и 1 въздържал се депутатите отхвърлиха проекта за решение на лидера на БСП Сергей Станишев и група народни представители за възобновяване строежа на АЕЦ "Белене" след проведения референдум.

Проекторешението за централата беше внесено в Народното събрание, тъй като избирателната активност на референдума надхвърли 20%. 60% казаха "да" на развитието на ядрената енергетика у нас, а 40% - не".


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Източник: бнр
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар

Коментари 2


2 Dragomir Jeliazkov 27.02.2013 | 19:59
Да но засега...БСП и ДПС отново ще го наложат, но САМО АКО СПЕЧЕЛЯТ НА ИЗБОРИТЕ - НО НИЕ НАРОДЪТ НЯМА ДА ДОПУСНЕМ ТОВА !!!!!!
1 Dragomir Jeliazkov 27.02.2013 | 19:59
Да но засега...БСП и ДПС отново ще го наложат, но САМО АКО СПЕЧЕЛЯТ НА ИЗБОРИТЕ - НО НИЕ НАРОДЪТ НЯМА ДА ДОПУСНЕМ ТОВА !!!!!!