Вход | Регистрация

Радан Кънев е готов за премиерския стол

Радан Кънев е готов за премиерския стол
ДСБ

Реформаторският блок са представили програмна декларация пред президента, която ще подпишат с ГЕРБ, заяви Радан Кънев след консултациите на РБ с Росен Плевнелиев, цитиран от БГНЕС.  С държавния глава днес е била обсъдена и съдебната реформа.

"Мерките ни са записани много подробно. Утре има консултации между ГЕРБ и държавния глава, на които ще се обсъждат тези въпроси", каза Кънев.

ГЕРБ ще предложат премиер. При условията, при които разговаряме при подробно коалиционно споразумение и парламентарно мнозинство, ние ще подкрепим премиер, който ГЕРБ предложи, подчерта Кънев.

"Днес ще представим предложенията ни за министри първо на хората, с които преговаряме. След час ще се знае колко ще са министрите, уточни Кънев. Много е вероятно съвсем скоро да има правителство. Утре би трябвало да бъде връчен мандатът, президентът потвърди, така че от утре ще има само една седмица. При сегашните изборни резултати е много важно да се състави правителство с мандат на ГЕРБ, а не да се върти рулетка", каза още Кънев.

По рано днес Радан Кънев написа в ичния си профил във Фейсбук: Възможно е, при ясно мнозинство и програма, РБ да приеме всяко предложение на ГЕРБ за министър-председател. Ако това предложение съм аз, бих приел само при ясна подкрепа на политическия съюз, в който участвам, и на семейството си.

 

<< Sever.bg във Facebook >>



Източник: БГНЕС
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар