Вход | Регистрация

С конкурс избират общински шеф, заплатата започва от 730 лева

С конкурс избират общински шеф, заплатата започва от 730 лева

Община Варна обяви конкурс за шеф на дирекция "Архитектура, градоустройство и устройствено планиране". Минималният размер на основната заплата, определена за длъжността, е 730 лв. 

Кандидатите трябва да отговарят на няколко изисквания – минимум магистър в областите архитектура, строителство и геодезия, ранг - III младши или 4 години професионален опит.

Според описанието на длъжността, шефът на архитектурната дирекция организира и методически ръководи работата й в областта на териториалното устройство, създаването на устройствени планове, както и тяхното реализиране на територията на Община Варна. Разработва, обосновава и провежда политиката на Община Варна в областта на градоустройственото планиране – архитектура, градоустройство и кадастър.

Шефът на дирекцията ръководи, координира и контролира работата по създаването, прилагането и изменението на устройствените планове и дейностите по провеждането на процедури свързани с опазване на недвижимото културно наследство. Организира изпълнението на задачи, произтичащи от закони, подзаконови нормативни актове, решения на Общински съвет и възложени от Кмета на Община Варна, свързани с дейността на дирекцията. 

източник: dariknews.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар