Вход | Регистрация

Среща - гореща и една тема - управлението на страната

Само лидерът на "Атака" Волен Сидеров не присъства на разговорите със седемте

Среща - гореща и една тема - управлението на страната
iNews/ Радила Радилова

Бъдещото управление на страната! Това е темата на разговорите днес не на осемте, а лидерите на седемте парламентарните групи.

Те се събраха в кабинета на председателя на парламента Цецка Цачева, за да уточнят окончателно вижданията си. На поканата на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов се отзоваха Михаил Миков от БСП - Лява България, Лютви Местан от ДПС, Меглена Кунева от Реформаторския блок, Валери Симеонов от Патриотичния фронт, Светлин Танчев и Румен Йончев от Български демократичен център и Ивайло Калфин от АБВ. Само лидера на "Атака" Волен Сидеров не присъства на срещата, съобщи БНР.

След двуседмични консултации днешната среща би трябвало да бъде последната, на която да бъде постигнат резултат за подкрепа на правителство с мандатоносител ГЕРБ.

В първия ден на новия парламент Бойко Борисов отправи две ключови послания – към Реформаторите, че ако получи тяхната подкрепа, ще изпълни условието им да не е премиер. И второ – да не се кандидатира за президент само ако бъде договорено правителство с пълен четиригодишен мандат и уточнението, че президентските избори не влизат в плановете на Борисов.

От ГЕРБ продължават да настояват в бъдещото правителство да участват политическите лидери.

Сред предложените от Борисов други варианти са кабинет с краткосрочен мандат и избори през 2015-а г. две в едно с местния вот. Втората опция, лансирана от Борисов, е правителство с двугодишен период и гласуване отново две в едно, но този път съвпадащ с президентските избори.

<<Sever.bg във Facebook>>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар