Вход | Регистрация

Млади творци, вие сте на ход

Млади творци, вие сте на ход
milostiv.org

Млади творци, има ново предизвикателство пред вас.

Това е националният конкурс за музиканти, художници, писатели и младежи в затруднено финансово положение. Провежда се под надслов ''Добротворчество". Неговата идея е да бъдат подпомогнати младите хора в творческите им търсения като им се предоставят възможности за изява, финансова помощ, форум за споделяне на идеи и за преосмисляне на мисията им като творци. 

В първа категория - музиканти имат право да участват младежи на възраст от 14 до 25 години. Те могат да са учащи се в музикална школа, музикална гимназия или академия в България. За участие в първия кръг е нужно да изпратите на електронна поща [email protected] следното: формуляр за кандидатстване, аудио или видео запис на 2 контрастни пиеси – първата от бароков или класически композитор, а втората да е романтична или някоя от утвърдените майсторски творби на XX век. Времетраене: в зависимост от възрастта: 5-10 мин за 14-16 г., 7 -15 мин за 17-19 г. и 12-22 мин за 20-24 г, както и малък план-проект за концерт в социално заведение за хора в неравностойно положение в града, в който живеят. 

Кандидатите ще бъдат уведомени кои са избрани за следващия кръг на конкурса до 28 февруари 2015 г. 

Във втора категория - художници участват младежи на възраст от 16 до 29 години. Нужно е да се регистрирате на сайта http://smyart.com и да качите до 3 снимки на оригинални ваши творби. Те трябва да използват някое от следните изразни средства - живопис, скулптура и графика. Допустими са разнообразни графични, живописни и скулптурни и материали и техники по ваш избор. Творбите ви да са с размери до 160 см (височина, ширина и дълбочина).

Крайният срок за изпращане на творбите e 31 януари 2015 г. 

Трета категория са писателите. Те трябва да са на възраст от 16 до 26 години. На електронна поща [email protected] попълнен формуляр за кандидатстване, включващ вашия текст (обемът на текста не е важен фактор при оценяването, но е препоръчително да бъде не повече от 5 стандартни страници). Нужно е фактическо добро описание на темата, достоверност на текста, свързаност с реални и проверими примери, адекватен стилистичен подход, морална концептуалност на текста (представена в отговора на въпроса "защо да подражаваме на този конкретен пример?”, липса на граматически и правописни грешки.

Крайният срок за изпращане на творбите e 20 януари 2015 година

Четвърта категория са младежи в затруднено финансово положение. За да участвате е необходимо да отговаряте на следните условия: сте социално слаб младеж или в неравностойно положение (отглеждан от самотни родители, приемни семейства или специализирани институции, младеж с увреждания), да сте на възраст до 21 години включително, дза ви предстоят кандидат-студентски изпити през 2015 г. или в момента да сте студент, да имате успех над много добър 4.50

Крайният срок за кандидастване е 10 януари 2015 г. 

Организатори на конкурса "Добротворчество" са "Милостив" - платформа за благотворителност и социална дейност, Фондация "Благородна Бадева", Сдружение за Модерна Култура и Васка Глушкова.

Наградният фонд е осигурен от дарители – българи и български фирми, както на територията на страната, така и в чужбина.

Победителите ще получат наградите си на 18-ти април 2015 г. в галерия на Софийска филхармония. Събитието ще съчетае гала-концерт на победителите в раздела за млади музиканти, откриване на изложбата на избраните творби в раздела за млади художници и беседа, посветена на темата на конкурса. 

Повече информация за конкурса може да видите ТУК.


<< Sever.bg във Facebook >>





milostiv.org
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар