Вход | Регистрация

Русе 21°C

Вкус на Аржентина в четвъртия ден на "Feel & Dance"

Вкус на Аржентина в четвъртия ден на "Feel & Dance"

Аржентинските вина са пищни, плътни и плодови, с аромати на касис, черна боровинка и синя слива, преплетени с безгрешно разпознаваем нюанс на сочно месо и пикантни подправки. В това имаха възможност да се убедят посетителите на дегустацията, която бе част от богата програма на четвъртия ден на латино фестивала "Feel & Dance".

На гостите бяха поднесени червено вино Малбек и бяло – Совиньон блан и двете с произход от смятаната за най-плодородна част на далечната държава – регионът Мендоса. Малбек е аржентински червен сорт, който е прославил страната на тангото и се е настани трайно до австралийския шираз, чилийския карменер и южноафриканския пинотаж. Той се счита за най-емблематичния аржентински сорт и заема 50% от износа на вино от страната. Каберне совиньон, мерло, шираз и темпранийо са други разпространени червени сортове, които достигат  забележително качество.

В подножието на Царевец гостите опитаха и от рядко срещаното бяло вино от сорта Торонтес, от който се получават относително фини вина със силни мускатови аромати. През последните години започват да се изявяват и Каберне фран, Пти вердо, Пино ноар е етикет от Аржентина. Качеството на белите вина също е във възход, а най-успешните сортове са шардоне, совиньон блан и шенин блан.

Фестивалът"Feel & Dance" е част от кандидатурата на Община Велико Търново за Европейска столица на културата.

Днес партито се пренася в самия център на Велико Търново, където в много от заведенията след 20:00ч. ще звучи латино музика. От 23:00ч. на басейна на мотел "Света гора” започва почти безспирен салса-маратон. Началото поставя салса парти под звездите в петъчната вечер, в който ще се включат и гостите от салса-клубовете в страната.

В събота от 14:30ч. партито се пренася край мокрия бар и в басейна, а вечерта отново от 23:00ч. веселбата продължава с пълна сила, отново на мотел "Света гора”.

В събота от 20:00ч. по главната улица на Велико Търново е стрийт парада на всички школи. Дефилето започва от Студентски стол и ще премине по ул. ”Васил Левски”. Час по-късно пред Общината започва шоу-програма със специални хореографии на всеки от клубовете.

За 22:00ч. е планирано началото на въздушния танц, който търновци за първи път ще видят.

<<Sever.bg във Facebook>>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар