Вход | Регистрация
Русе 21°C

Русенчета участваха във великденски концерт в Будапеща

Деца от Русе, Силистра и Тутракан показаха богатството на българския фолклор

Русенчета участваха във великденски концерт в Будапеща
Снимка: Община Русе

Великденски концерт изнесоха талантливи деца от Русе, Силистра и Тутракан в Българския културен център в Будапеща. Българи от различни градове в Унгария присъстваха на наситената с фолклорни танци и песни програма.

Концертът беше открит от балет "Импулс" при Общински младежки дом – Русе с ръководители Петя Бонева и Вероника Петрова. Момичетата изпълниха танците "Притури се планината", "Гитан", "Вода" и други.

Възпитаниците на Доротея Бальовска от детска вокална група "Приста" към ОМД-Русе също впечатлиха гостите, сред които имаше и много унгарци. 8-годишният Иван Паришков впечатли публиката с "Песен за българката".

Две фолклорни песни изпя Стефания Красимирова с акомпанимент на акордеон на Тодор Димитров от Националното училище по изкуствата в Русе. Концертът закриха талантливите момичета и момчета от фолклорен ансамбъл "Добруджа" към отдел "Култура" на Община Силистра и НЧ "Дръстър 2012" с главен художествен ръководител Димитър Джамбазов.   

По-рано през деня фолклорният ансамбъл взе участие в програма по повод "Дни на България", които се проведоха от 7 до 9 април в централните Хали на унгарската столица. Стотици българи, унгарци и туристи от най-различни народности аплодираха таланта на децата, които демонстрираха магията на традиционния български фолклор на една нетрадиционна, но гостоприемна сцена.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар