Вход | Регистрация
Русе 21°C

Бай Митьо от Костел стана на 101 години

Бай Митьо от Костел стана на 101 години
Община Елена

Димитър Аврамов от еленското село Костел отпразнува 101-вия си рожден ден с усмивки и спомени за миналото. Въпреки възрастта, той е ведър и жизнен, разказват за него съселяните му.

Бай Митьо е най-възрастният жител в община Елена. Роден е на 1 август 1912 г. в село Костел. В разказите на му проличава малко тъга за отминалите години. Той остава сираче още много малък – баща му загива през Първата световна война. Преживял е две войни, държавни преврати, годините на прехода.

Отгледал е двама сина, има четири внука и шест правнука. Най-хубавото нещо, което му се е случило е да срещне жената на своя живот - съпругата си Донка. Вече 74 години Митко и Донка Аврамови живеят неразделни един от друг. Дядо Митко се грижи за баба Донка, която е болна, нищо че е с 10 години по-млада от него.

Столетникът става сутрин първи, наглежда съпругата, шета вкъщи, а после и на двора. Той не следи политиката. Не му се харесват случващите се събития в страната, но ни едните харесва, ни другите.

Гост на рождения ден беше секретарят на Община Елена Ивона Савова, която подари цветя и прочете поздравителен адрес от името на кмета на Община Елена инж. Дилян Млъзев и председателя на Общински съвет Елена Валентин Гуцов.

С вкусна торта изненадаха рожденика кметският наместник на Костел Деян Капитанов и костелчани. Трогнат от празничната атмосфера бай Митьо пожела на гостите си да го надживеят по години. Поздравителен адрес за рождения ден на дядо Митко пристигна и от кмета на Община Сливен инж. Кольо Милев.

Бай Митьо почерпи гостите си с питка, домашна ракия и мезетата. А до 101 години се живее с много труд и любов, завърши Димитър Аврамов.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар