Вход | Регистрация
Русе 21°C

Р. Плевнелиев: "Още два моста на река Дунав"

Това са още един мост край Русе и съоръжение край Силистра – Кълъраш

Р. Плевнелиев: "Още два моста на река Дунав"
Снимка: Община Русе

България се нуждае от още два моста на река Дунав, освен новопостроения край Видин, заяви днес при посещението си в Русе президентът Росен Плевнелиев. Това са още един мост край Русе и съоръжение край Силистра – Кълъраш. Държавният глава, заедно с транспортния министър Кристиан Кръстев се запозна с актуалната ситуация във връзка с компрометирания участък на съоръжението при Дунав мост.

От своя страна директорът на Областното пътно управление Русе инж. Минчо Минчев информира, че в момента са положени две метални платна, които ще разрешат нормализиране на трафика. И увери, че до 1 месец проблемът ще бъде решен.

Директорът на дирекция "Хидрология и хидрометеорология" към АППД инж. Константин Ялъмов запозна президента с оперативната обстановка във връзка с нивото на река Дунав.  Той подчерта, че през последните няколко дни има спад на водите и че  тежкото състояние на съоръженията на "Напоителни системи" на територията на общината са сред причините за повишения риск от наводнения.

Държавният глава се срещна с представители на фирми, а после и с граждани.

Поставените от бизнеса въпроси бяха свързани с необходимостта от ремонт на уличната мрежа, високата такса смет за бизнеса, несвоевременното изплащане на средствата по програмите за заетост, необходимостта от втори мост над река Дунав край Русе, нуждата от административен гид, който да води инвеститорите през всички процедури, възстановяване работата на Летище Русе и др.

"Ще подкрепя връщането на Летище Русе на общината", обеща още президентът Росен Плевнелиев.

Визитата на държавния глава в Русе продължи с посещение на новата производствена сграда на един от най-големите работодатели в областта.  Тя е с площ 20 000 кв.м, а инвестицията е на стойност 10 млн. лв. Държавният глава разгледа и новопостроения Бизнес Парк Русе, който е с площ 32 000 кв.м. Той предлага офисни площи клас А, търговски зони, конферентни зали, подземен паркинг.

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар