Вход | Регистрация
Русе 21°C

Условията за работа в Холандия представят на семинар

Зам.-посланикът на кралство Нидерландия у нас се срещна с кмета на Ловеч, където ще се проведе семинар за Централния Север

Условията за работа в Холандия представят на семинар
Община Ловеч

Проект на холандското правителство за трудовата миграция представи вчера зам.-посланикът на кралство Нидерландия у нас Рини Бус. Тя беше гост на кмета на Ловеч Минчо Казанджиев.

Потенциалните трудови имигранти в Холандия ще се запознаят с условията за работа там чрез този проект – какви са техните права и отговорности, както и на работодателите. По този повод започва мащабна информационна кампания у нас, каквато вече тече в Полша и Румъния.

На нарочни семинари ще бъде разяснено подробно всичко, което трудовите имигранти може да очакват в Холандия. За областите Ловеч, Плевен, Велико Търново и Габрово семинарът ще се проведе в Ловеч в края на април.

Днес зам.-посланик Бус ще се срещне с директора на Регионалната служба по заетостта Минчо Диков, с когото ще обсъди детайлите по провеждането на семинара и на информационната кампания.

Това е второто посещение на Рини Бус в Ловеч. В края на 2012 г. тя присъства на откриването на Центъра за трудови занимания за лица с интелектуални увреждания, създаден в рамките на подписано споразумение за сътрудничество между Община Ловеч и фондация "Де Пасарел”, основен доставчик на социални услуги в Кралство Нидерландия.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар