Вход | Регистрация
Русе 21°C

Два златни медала в катеренето спечели Тодор Шарков

Утре в Ксилифор стартира състезанието за Европейската купа за младежи и девойки до 19 години

Два златни медала в катеренето спечели Тодор Шарков

Две призови места и златни медали спечели Тодор Шарков на международния детски фестивал по спортно катерене във Велико Търново. Младият състезател от клуб "Еделвайс-74" (Ксилифор) се наложи в дисциплините боулдър и трудност при момчетата до 13 години.

При момичетата в същата група Елена Милева от "Трапезица-57" (Велико Търново) победи в дисциплината боулдър, а Виктория Тодорова от "Еделвайс-74" се класира втора на трудност. Шампионка в дисциплината стана украинката Олена Александрова.

На изкуствената стена в Ксилифор в дисциплината "скорост" украинецът Константин Павленко закова победата при момчетата до 13 години и по този начин не позволи на Тодор Шарков да направи хет-трик от златни отличия. В тази дисциплина за Шарков остана среброто.

Повече от 60 деца от Русия, Македония, Украйна и България на възраст от 7 до 13 години участваха във фестивала, който се проведе в местността Ксилифор и ДКС "Васил левски".

От утре 170 млади катерачи от 18 държави ще заявят желанието си за победа в кръг от Европейската купа за младежи и девойки до 19 години. Това е последният кръг в надпреварата и след него ще стане ясно крайното подреждане за сезона в дисциплините трудност и скорост.

За тази цел в Ксилифор специално е издигната стена, която да отговаря на изискванията на Международната федерация.

Квалификациите и финалите за скорост ще бъдат от 9:30 до 13:00 часа. Веднага след това ще бъде официалното откриване на състезанието.

Квалификациите за трудност са определени за сряда - 3 август, от 9:30 до 16:00 часа. Финалите в дисциплината и награждаването на победителите ще бъдат отново на Ксилифор на 4 август (четвъртък) от 10:00 до 13:00 часа.



Източник: дарик
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар