Вход | Регистрация

След седмица започва приемът в Спортното училище

След седмица започва приемът в Спортното училище

110 деца са кандидати за място в Спортното училище във Велико Търново. В паралелки от пети до осми клас държавният прием, утвърден от спортният министър Свилен Нейков, е за 10 вида спорт.

Последният срок, в който желаещите все още могат да подадат заявление за участие в тестовете, е 17 август /петък/. Резултатите от изпитите ще бъдат готови два дни след изпитите, след което започва записването на приетите ученици.

Проверките по всички спортове са по два дни и започват в 9:00 часа, с изключение на конния спорт. 

Първите изпити са по футбол, лека атлетика и спортна стрелба. Датите за тях са 20 и 21 август /понеделник и вторник/. Мястото на срещата за футболистите е северния вход на стадион "Ивайло", а за лекоатлетите - на закритата писта. Изпитът по спортна стрелба ще се проведе в залата по спортна стрелба на стадиона.

Изпитите за бъдещите състезатели по конен спорт са на конната база в Арбанаси на 21 и 22 август /вторник и сряда/от 10:00 ч.

Тестовете по бадминтон ще се проведат на 23 и 24 август /четвъртък и петък/ в двора на Професионалната гимназия по електроника "А.С.Попов", по баскетбол - в залата по баскетбол и по хандбал - на северния вход на стадиона.

Изпитите по карате са на 24 и 25 август /петък и събота/. В тези два дни ще бъдат препитвани и състезателите по борба свободен стил и по спортна гимнастика. Те се провеждат в съответните зали по тези спортове на стадион "Ивайло".

__________________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Източник: дарик
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар