Вход | Регистрация

Сформират спортна паралелка

Сформират спортна паралелка
Община Г. Оряховица

През учебната 2013/2014 година горнооряховското основно училище "Св. св. Кирил и Методий" ще се радва на нова паралелка. Тя ще бъде спортна и учениците в нея ще се занимават с тенис на корт, футбол и акробатика.

Идеята за подобна паралелка съществува от дълго време, но до момента не е била изпълнима. Сега на среща на Общинския съвет в училище бе отсъдено, че ще има подобен клас. Затова са отпуснати средства на стойност 5000 лв.

Сред треньорите, които ще работят с децата е Бончо Генчев. Той в момента е спортен директор на "Локомотив" Горна Оряховица. Той е подготвил програмата за тренировките по футбол и е смятан за абсолютна легенда още от САЩ 1994.

Здравко Великов, който е извел Горна Оряховица на международно ниво и председателят и треньор на СКА "Джим Денс" Йорданка Кочева ще се занимават с децата предпочитащи акробатиката. Председателят на ТК "Царевец" Пламен Цонев пък, е поел тениса на корт.

Спортната паралелка ще бъде сформирана от първокласници. Децата ще се обучават по стандартните програми. Ще получават безплатни обяд и закуска. След времето за почивка и самостоятелни дейности ще започват спортните занимания на малчуганите. Родителите ще водят децата на училище сутрин и ще ги взимат вечер.

Целта на тази паралелка е да се стимулират децата да спортува, да обичат спорта и той да стане важна част от живота им.

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме.



Източник: Община Горна Оряховица
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар