Вход | Регистрация

Световното е открито! Домакините започнаха с победа!

Световното е открито! Домакините започнаха с победа!
ФИФА

20-то световно първенство по футбол в Бразилия е открито!

То започна с пищна церемония на стадион "Арена де Сао Пауло". Домакините заложиха на интересно 25-минутно шоу, в което участваха около 600 изпълнители. Кулминцията бе с изнасянето на националния флаг на Бразилия, а топката, с която започна церемонията, се разтвори и от нея излязоха изпълнителите на официалната песен на Мондиала Дженифър Лопес, Питбул и Клаудиа Лейте, съобщава БНР.

В начало на церемонията в средата на терена на футболна топка бе изписано посланието "Добре дошли" на езика на всички 32 страни, които участват на Мондиала.

Домакините от Бразилия успяха да победят Хърватия с 3:1 в първия мач от Световното по футбол.

В герой на мача се превърна суперзвездата на Селесао Неймар, който отбеляза двете попадения за тима си. Нелеп автогол си отбеляза Марсело. С това резултатът унизително беше открит 1:0 в полза на хърватите. В 28-та минута обаче Неймар се реваншира за картон и с прецизен удар изравни на 1:1. В 69-та минута съдията отсъди дузпа за Бразилия, след като Фред беше задържан от Деян Ловерн. Неймар застана зад топката и даде преднина на Бразилия на 2:, пише и БГНЕС.

Хърватите успяха да вкарат изравнителен гол, но той не беше зачетен, заради вдигнат флаг за нарушение на Ивица Олич от съдията. Последните минути на мача Хърватия определено беше отборът, който пресираше в мача и търсеше изравнителното попадение. В първите секунди на добавеното време Оскар оформи крайния резултат 3:1.

Бразилия е в една група с Хърватия, Камерун и Мексико. Следващият мач от групата е между Камерун и Мексико на 13 юни от 19:00 часа.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар