Вход | Регистрация
Ловеч 15°C

Все повече ученици посягат към дрогата в Ловеч и общината

Най-често се употребява чиста марихуана или по няколко вида наркотик едновременно

Все повече ученици посягат към дрогата в Ловеч и общината
Снимка: sxc.hu

Ръст на младежите в Ловеч, употребяващи наркотични вещества, отчетоха на свое заседание Общинският съвет по наркотични вещества и местния Превантивно-информационен център /ПИЦ/.

Участие в срещата взе кметът на Ловеч Корнелия Маринова, а неин водещ беше председателят на съвета и зам.-кмет Венцислав Христов.

Увеличил се е броят на учениците, употребяващи дрога през 2015 г., като най-предпочитана е чистата марихуана. Използва се също марихуана, смесена със синтетичен наркотик, смес с билки и синтетичен наркотик и метамфетамин – пико, стана ясно на срещата.

Регистриран е повишен интерес към синтетичните наркотици и комбинацията им с алкохол. Младежите експериментират и с няколко различни наркотични вещества едновременно. Няма данни са употреба на хероин, кокаин и магически гъби, но все повече млади хора в Ловешко посягат към т.нар.дизайнерска дрога, която се е превърнала в мода.

10 консултации са проведени в ПИЦ миналата година с родители и ученици, употребяващи и злоупотребяващи с психоактивни вещества. 237 са онлайн консултациите на адрес piclovech@abv.bg.

На заседанието стана ясно, че психиатрите отказват да работят с родители на деца в риск, както и че в Ловеч няма достатъчно обучени специалисти, които да предоставят услуги на младежи, зависими от наркотици.


<< Sever.bg във Facebook >>Източник: Зетра медия
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар