Вход | Регистрация

Коледно надиграване тази събота в зала "Дунав"

Коледно надиграване тази събота в зала "Дунав"

На 10 декември, събота, от 17:30 ч., зала "Дунав” за поредна година ще оживее в ритъма на фолклорните танци по време на традиционното КОЛЕДНО НАДИГРАВАНЕ, организирано от Община Русе и ФТТ "Найден Киров” в рамките на Коледно-Новогодишния фестивал Русе’ 2016.

КОЛЕДНОТО НАДИГРАВАНЕ отново обещава на почитателите на фолклора едно бляскаво шоу с изключително настроение и динамика. Водещ на фолклорния празник ще бъде Илия Деведжиев.
Голям интерес към събитието по традиция проявяват редица изявени русенски фолклорни танцови ансамбли, като участие ще вземат ФТС "Зора”, "Зорница”, ФТТ "Найден Киров”, ФТА "Здравец”, "Русчуклийче". В надпреварата ще се включат и няколко русенски клуба за народни танци, които в последните години се радват на широка популярност, сред които: Школа за фолклорни танци "Играорци”, Клубове за народни танци "Чанове”, "Нашенци", "Настроение" и Клуб за танци "Фламинго".
В конкурса ще се състезават деца до 14 години, а компетентното жури, което ще има нелеката задача да определи майсторите на фолклорния танц, ще бъде съставено от хореографите Ива Кръстева – Петкова, Деница Анчева и Ивелина Ангелова.
По традиция, публиката също ще има възможност да покаже танцовите си умения. В "Надиграване от публиката" ще може индивидуално да се изяви всеки желаещ и така от зрител да се превърне в активен участник на сцената. Ентусиастите от публиката ще мерят сили на добре познатите Дунавско хоро и Ръченица, като най-добрите ще бъдат наградени.

Коледно надиграване тази събота в зала "Дунав"

Приз "Мис и Мистър Танц 2016" също ще бъде връчен, като правото да се състезават за него ще имат класиралите се на първо, второ и трето място състезателни двойки. За първа година право да участват за спечелването на този приз ще имат и отличените в надпреварата на публиката.
В конкурсната програма, освен признанието на журито и аплодисментите на всички зрители в залата, победителите ще получат грамоти, както и атрактивни награди, осигурени от магазини "Кауфланд” - Русе.

По време на тазгодишото издание на КОЛЕДНОТО НАДИГРАВАНЕ със специално внимание ще бъде удостоен хореографът ДИМИТЪР ГАЙДАРОВ, на когото ще бъде връчен ПОЧЕТЕН ПЛАКЕТ "РУСЕ" за неговата дългогодишна дейност и изключителен принос в областта на танца.

За поредна година ще бъде присъдена и престижната награда за най-артистично присъствие, учредена от ФТТ "Найден Киров” на името на неговия основател – творецът и хореографът Иван Донев.

Източник:dariknews.bgДокладвай за нередност в статията
Добави коментар