Вход | Регистрация

Добруджа 07 няма да участва в европейските турнири

Най-верните фенове на Добруджа О7 са изминали 5000 километра през годината, следвайки отбора си

Добруджа 07 няма да участва в европейските турнири

Волейболният тим на Добруджа 07 – носител на Купата на България, най-вероятно няма да участва в евротурнирите. "Управителният съвет на клуба обсъжда въпроса, още нямаме категорично решение, но по всяка вероятност тази година ще се въздържим от участие в европейските турнири”, заяви пред Дарик президентът на клуба Галин Господинов.

Той припомни, че миналогодишното участие на отбора в Шампионската лига е направено с много компромиси. Единият е липсата на лицензирана зала в Добрич и невъзможността да посрещнем съперниците на наш терен.

"Освен това не смятаме, че сме готови с този състав да играем на евротурнири. За клуба започва нов четиригодишен период, в който си поставяме за основна цел да развиваме нашите млади волейболисти, с които разполагаме в момента. Привличане на нови играчи ще става само за овакантени постове. През следващите 3-4 години искаме да подготвим такъв състав, че да можем да играем в евротурнири, но и да постигнем там резултати. Да не бъде участие заради самото участие”, посочи Господинов.

Той припомни, че за последните четири години отборът ни е играл 6 финала, спечелени са три купи и четири медала. Това е най-успешният период в историята на добричкия волейбол.

Господинов изрази благодарност и признание към треньорския щаб, играчите и спонсорите, благодарение на които се поддържа клубът. "Това са 26 компании, в т.ч. и общината, които помагат на добричкия волейбол. Това е пример как се поддържа един отбор и как се създава социален климат в един малък град”, заяви президентът на клуба. 

Той коментира, че като цяло сезонът в Суперлигата е бил много силен, като нивото на българското първенство се повишава с всяка изминала година. "Това е добре, но основната трудност е финансовата част и в зависимост от нея се правят селекциите в отборите”, добави Господинов.

С решение на УС на клуба наградният фонд от 15 хил. лева за спечелването на Купата, плюс добавка от спонсорите, е разпределен между състезателите. Мирослав Живков категорично остава треньор и желанието на ръководството е всички от състава да продължат да играят в Добрич. Към момента Димитър Маринков има предложение от клуб от чужбина. Ръководството е дало съгласие той да замине.  

Любопитна подробност, споделена от най-верните фенове на Добруджа 07, е,  че през завършилия вече сезон те са изминали над 5000 км, следвайки отбора. 

източник: dariknews.bgДокладвай за нередност в статията
Добави коментар