Вход | Регистрация

Уникална каменна изложба бе открита във Враца

Уникална каменна изложба бе открита във Враца

Изложба на скулптурни творби от камък бе открита днес в сградата на областната администрация във Враца. Авторските произведения на изкуството са дело на ученици от Професионалната гимназия по каменообработване в село Кунино. Изложбата включва седем творби на ученици, изработени от различни по вид камъни – мрамор, бигор, пясъчник и други. "Това е една много малка част от нашите творби. Тук има уникални неща, които не може да ги видите дори в световните музеи. Основната цел на изложбата ни е да покажем това, което могат нашите ученици и да привлечем нови деца за приема за следващата учебна година. Искаме да рекламираме училището, което запазваме с цената на неимоверни усилия” – обобщи Стефан Стефанов, директор на гимназията по каменоделство.

Изложбата бе открита от областния управител Момчил Младенов, а сред официалните гости бяха народният представител Николай Иванов, кметът на община Роман Валери Ролански и Галина Евденова – началник на Регионалното управление по образование във Враца. 

 На откриването бяха и ученици от Професионалната гимназия по каменоделство в с. Кунино, която е единствена на Балканския полуостров. Скулптурите ще украсяват фоайето на Областната администрация във Враца един месец като те могат да бъдат закупени. Събраните средства ще бъдат вложени в неотложни ремонти, каквито са необходими за сградите на училището.  

източник: dariknews.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар