Вход | Регистрация

Банатски вкусотии - традициите на моето село

Уникален музикално-кулинарен фестивал подготвят в село Асеново

Банатски вкусотии - традициите на моето село
Снимка: inews.bg

На 20 август (събота) в село Асеново ще се проведе Първи национален фолклорен фестивал "Банатски вкусотии - традициите на моето село" Асеново 2011. Във фестивала ще вземат участие редица читалища с автентичен фолклор и традиционни храни.

Организатор на събитието е Народно читалище "Петър Парчевич-1927” в селото. В него ще се проведе изложба базар "Банатски вкусотии" с участието на местни производители и "Традиционните храни на моето село" с кулинарни изненади, подготвени от участници от страната и чужбина.

За посетителите са организирани много атракции, в които участие ще вземе цялото село. Демонстрация на приготвяне на някои местни традиционни ястия ще се прави в няколко къщи в селото, предоставени от доброволци. Посетителите ще имат възможност да вземат участие и да дегустират ястията. На площада пред читалището е подготвена богата програма от певчески групи, народни оркестри и танцови състави.

Фестивалът ще бъде открит на 20 август от 9 часа с празничен благослов. Организаторите канят всички, които обичат хубавата храна и веселата народна музика да вземат участие в това уникално музикално-кулинарно събитие.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар