Вход | Регистрация

Двама са новите управители в структурите на БДЖ

Двама са новите управители в структурите на БДЖ
Снимка: Булфото

Димитър Димитров е новият управител на БДЖ Пътнически превози ЕOOД. Георги Друмев пък е определен за управител на БДЖ Товарни превози ЕOOД. Те са назначени с решение на Съвета на директорите на Холдинг БДЖ ЕАД.

Новоназначените управители са с дългогодишен опит в системата на железопътния транспорт, запознати със спецификата на работата и проблемите в дружествата, съобщават от БДЖ. Промяната в ръководството се дължи на влошените финансови показатели и качество на услугата в двете дъщерни дружества на Холдинг БДЖ ЕАД.

За повече яснота и добра бъдеща работа, от своя страна БДЖ Пътнически превози ЕООД е домакин от два дни на Международното съвещание на Комисия по пътнически превози от представители на Организацията за сътрудничество на железниците (ОСЖД) за предварително съгласуване на разписанията на международните пътнически влакове за периода 2013 г. - 2014 г.

Събитието се провежда в Албена до 23-и август. В съвещанието ще вземат участие около 40 представители от над 18 железопътни и международни организации, които членуват и работят в комисията по пътнически превози при ОСЖД. Представителите на комисията ще обсъждат окончателното съгласуване на разписанията и планът за композиране на международните пътнически влакове през следващата година.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар